четвер, 25 січня 2018 р.

Збірка поезії Віри Володіної «Сон синьої трави»



Віра Володіна «Сон синьої трави»
(«Поліграф-Сервіс», Кропивницький, 2017)

Лірична героїня Віри Володіної звикла балансувати на межі між явою та уявою. Це комфортна для неї територія інтуїтивно-образного пізнання законів світобудови і вдячності Богові за творчі муки відкриття світу через слово.
Збірка стала предметом нових роздумів, відмінних від першої збірки поетеси «Тихий крик», прискіпливої уваги до точності вираження емоціє думки. Драматичні події в країні та болісна втрата – смерть матері – вплинули на світовідчуття поетки, оптимістично налаштованої на власну самореалізацію, і на її стосунки зі словом і часом.
Багатий спектр почувань ліричної героїні тематично різноплановий. Інтимна лірика і громадянська, релігійні мотиви і філософія буття, сюжетні твори і плин свідомості зумовили варіювання різних форм віршування, густу образність верлібру та сповідальність білого вірша.
Твори Віри Володіної настільки метафорично оголюють душу, що потребують беззастережного занурення в це свідоме божевілля самозречення. Її вірші не для легковажного відпочинку – вони для вдумливого читання, співпереживання, співучасті у дошукуванні кодових ключів. Тож лишається побажати самобутній авторці вибагливих шанувальників поетичної неповторності «Сну синьої трави».


(з передмови Антоніни Царук)

Немає коментарів:

Дописати коментар